RONDZENDBRIEF 2 - 2018RONDZENDBRIEF 2 - 2018                               


Lieve vrienden en vriendinnen, familie in Jezus Christus,

 

Het is al weer Pasen geweest.. Het Paasfeest heeft voor ons altijd een bijzondere betekenis gehad. Op 3 april 1969 zijn we getrouwd, al weer 49 jaar geleden. Het was tijdens “de Stille Week” op “witte donderdag”. Voor ons heeft dit ook symbolische betekenis:  

We zijn onder het teken van het Kruis getrouwd.:

3 April is nu de dinsdag na Pasen. In 1979, the Tuesday after Easter, Adri got embolism in his head, through which he must finally stop as a teacher.

Maar even later bleek dat de Heer hem op een andere wijze wilde gebruiken: als dienaar in Zijn Koninkrijk, wat hij van jongs af aan al verlangde.

Hij gelooft in Jezus als zijn Messias, zijn Redder en zijn Kracht. Hem werd gevraagd te spreken in kleine gemeentes en te bidden met mensen. Ook in gemeentes in Roemenië  en Servië gingen deuren open om de Heer zo te dienen, dat de mensen zouden zien, dat het Woord in Jezus’ Naam gepaard gaat met tekenen en wonderen, oa. genezingen en bevrijdingen. De Naam van Jezus is wonderbaar.

 

Op 14 maart zijn Mirjam en Chris met hun dochtertjes Nadia en Alissa voor een paar weken in Nederland. We mogen weer even ook van onze klein-kinderen genieten.

 

Op 15 maart waren onze vrienden Willem en Hennie Luijtjes 50 jaar getrouwd. Willem is een dienstvriend van Adri. Samen mochten we bij de Luchtnacht in Schöppingen –Duitsland dienen. Samen hebben we daar veel over het geloof gesproken en ….. over de vrouwen in ons leven: Hennie .. en …. Lies, met wie Adri juist in die tijd verkering kreeg.

Willem en Hennie zijn kort na onze diensttijd getrouwd, waar we ook bij geweest zijn. Het jaar er na was ons huwelijksfeest.

Wanneer het geloof in Jezus de basis vormt, blijven de dingen bestaan, zoals onze (nu) 51-jarige vriendschap.

 Wanneer wij ergens heen gaan, gaan wij er eerst voor in gebed. Dat deden we ook voordat we – met de valys – naar het gouden bruiloftsfeest van Willem en Hennie gingen. Adri vroeg aan de Heer of hij op een of andere wijze over het geloof, dat in ons leeft,  zou mogen spreken. En weer mochten we merken, dat onze Heer en Heiland een verhoorder van onze gebeden is.

Tijdens het diner in het Van der Valk hotel in Nieuwerkerk a/d IJssel  zaten we aan een tafeltje met een echtpaar, Herman en Heleen van Eijk. Vanaf het begin spraken we vooral met Herman over het levende geloof. Hij vertelde ons dat hij aan een tumor in zijn hoofd was geopereerd. Maar hoe meer wij met elkaar in gesprek waren, des te meer werd duidelijk dat ook hij een “wederomgeboren” christen was, die een levende relatie met God, zijn Heer, had. De tijd vloog om.
Adri vertelde hem ook van de embolie van 39 jaar geleden, van zijn hemelse ervaring en zijn vernieuwing van dit leven na gebed (van Lies).

“Zo ben je in de vrijheid gekomen om de Heer te dienen” was Hermans opmerking. Toen kwam de Valys ons halen. Voordat we weggingen, vroeg Adri: ‘Je hebt nog wel regelmatig last van hoofdpijn?” En tegelijk was het in hem: “Bid voor Herman”   ADRI LEGDE ZIJN HAND OP ZIJN HOOFD EN BAD VOOR EEN VOLKOMEN HERSTEL.

De andere dag kregen we een mail Van Herman, dat dit gebed

door hem als een doorbraak voor hem ervaren werd.             Nu is hij en zijn vrouw in Engeland om o.a. in een Baptisten Gemeente te spreken.

Toen we weer thuis in Leiden waren, bleef de vreugde uit de hemel ons een paar dagen doorstromen op grond van hoe de Heer ons geleid had, tijdens dit Gouden  Huwelijksfeest. 

Is dit een voorproefje naar ons Gouden Feest?

Maar eerst gaan wij de feesten vieren, die nu aan de orde zijn: Goede Vrijdag, het Paasfeest, onze 49-jarige trouwdag